a visszhang
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Fórum | Téma: a visszhang

a témához érkezett hozzászólások listája a fórumban
oxigen1974  
2012 03 23 12:24 | válasz erre | #2
koszi
meseforum  
2009 02 18 15:11 | válasz erre | #1

A visszhang


A kis György még mit sem tudott a visszhangról. Midőn egyszer a réten vidáman kiabálta: "Hó, hopp!" Azonnal felelt a közel erdő is: "Hó, hopp!" Erre bámulva kérdezé: "Ki vagy, te? Mily ostoba gyermek!" kiáltotta a fiú. - "Ostoba gyermek!" hangzott vissza az erdőben is.

Most György megbosszankodott és szitkokat kiabált be az erdőbe, melyek mind híven visszhangzottak. Erre aztán a képzelt gyermeket az egész erdőben kereste, hogy bosszút álljon rajta, de nem talált senkit.

Ezután György haza futott és anyjának panaszkodott, hogy egy gonosz fiú az erdőben elrejtőzött és gyalázta őt. Az anya mondá: "Ez egyszer önmagadat árultad el, és önmagad vádlója lettél! - Tudd meg, hogy te csak önön szavaidat hallottad. Mert amint arcodat már többször megláttad a vízben, úgy hallottad most hangodat az erdőben. Ha nyájas szót kiáltottál volna, a válasz is nyájas lett volna."

De mindig úgy szokott az történni. Másoknak magaviselete mindenkor visszhangja a miénknek. Ha mi mások iránt nyájasak vagyunk, akkor ők is nyájasak irányunkban. De ha mi durvák és gorombák vagyunk irántuk, úgy mi sem várhatunk jobbat tőlük.

Amilyen az "adjon Isten"

Olyan lesz a "fogadj Isten."


Bejelentkezéshez add meg a felhasználóneved és a jelszavad

Login

Username:

Password:


Powered by thor.hu | adatvédelem
generálási idő: 0.0304 sec