Ajánlataink

Most töltötték le


Végzetúr ingyenes játék
TaTus a kistestvér

Téma: Rally Championship 2000

a #1 számú hozzászóláshoz érkezett válaszok listája a fórumban
ThorAdmin  
2008 10 22 12:23 | válasz erre | #1
<img src="http://thor.hu/e107_files/downloadthumbs/game/rally2k.jpg">

Az installálás után mindjárt egy látványos intró tárul elénk, melyben egy Seat Ibiza és még jó néhány más márkájú autó izgalmas párbajának lehetünk tanúi. Az intró remekül megteremti az alaphangulatot, mert amellett hogy jól elkapja a rallyzás izgalmát, felvillantja a játék grafikájának a szépségét is. Az utána következő menüben egy opciók, egy multiplayer, egy töltés és egy gyújtókulcs ikon fogad bennünket. Az opciók menüben beállíthatjuk az irányítást, a versenyzőnk profilját, de gazdag információs bázist is olvashatunk az autókról, a pályákról, vagy megnézhetjük a hozzájuk tartozó legjobb időket. Itt nézhetjük vissza elmentett visszajátszásainkat, vagy konfigurálhatjuk a grafikai jellemzőket is. A multiplayer opcióban helyi hálózaton IPX protokollal nyolc játékost tud kiszolgálni, de lehetséges a TCP/IP játék interneten, vagy marad a jó öreg soros kábel. Lehetőségünk van egy gépen is játszani, vertikálisan vagy horizontálisan osztott képernyővel, de ennek ára a teljesítményben jelentkezik. Lökhárítós kameraállással, vagy lebutított részletekkel azért elég játsztható. A töltés menüpont még egy kezdőnek is egyértelmű, a legérdekesebb tehát az indítókulcs. Itt négy további lehetőségből választhatunk: sima versenyek, időmérő verseny, arcade mód és végezetül a Mobil 1 Brit Rally Bajnokság. Ha ez utóbbit minden autó kategóriájában teljesítettük, belépést nyerünk a négykerékmeghajtású autók bajnokságába is. Dupla plusz jó, például a Colin McRea-vel és sok más társaival ellentétben, hogy az időmérő versenyeken az összes pálya kipróbálható, így lehetőségünk van egy bajnokság előtt begyakorolni a különböző terepeket. Szerintem egyszerű, de nagyon jó megoldás, hogy nem az éles bajnokságokon kell kiismerned az adott pálya rejtelmeit. A versenyek helyszínei elég változatosak: Pirelli Nemzetközi rally a skót határon, Vauxhall rally Walesben, Stena Line rally Ulsterben, stb. Összesen hat futam, mindegyik hat szakaszból áll, tehát összesen 36 helyszínen folynak majd a küzdelmek.

A rally valójában nem másról, mint az autó erejének és tömegének kellő egyensúlybantartásáról szól. A jármű állandó útontartása, a kanyarok bevétele a lehető legmagasabb sebességgel, csúsztatás, ellenkormányzás, a versenytársak és az útakadályok elkerülése, és még sorolhatnám. Nos ezeket a helyzetek és manővereket a RC2000 kitűnően szimulálja. A játékban szereplő 22 autó mindegyike, - a licenc megvásárlásának köszönhetően - kiköpött másolata az eredetinek. Hihetetlenül szépen textúrázottak, az összes szponzor matricái tisztán kivehetőek, vagy olvashatóak. A 22 járgányon kívül, további 8 poénos bónusz autó is van a játékban, de az igazi főnyeremény egy jól feltuningolt Citroen. A motorok hangjai, a kocsi belső nézetei és menettulajdonságai jól, néha egész élesen megkülönböztethetőek egymástól. Remekül érezni a különbséget az első, a hátsó vagy a négykerékmeghajtású járművek között. Ha egy elsőkerék meghajtású járgánynak beletaposol a fékébe, a vége fickándozni kezd, mint egy partra vetett hal. A négykerékmeghajtású úgy gyorsul mint a veszedelem, ezért egy apró hiba elég ahhoz, hogy fejtetőre állj, vagy kiszaladj a pályáról. Ha már a pályáknál tartunk: A Magnetic Fields-nél a fiúk úgy gondolták, hogy a szokásos nehézségek, mint éles kanyarok, rossz időjárás és útviszonyok, kellemetlenkedő versenytársak, önmagukban már nem jelentenek igazi kihívást, ezért nem álldallottak növelni a veszélyfaktort. Szóval senki ne lepődjön meg, amikor ágak vagy fatörzsek lógnak be az útra, kőomlás kínálja meg balról, esetleg szénabálák között kell szlalomoznia, vagy pontosan átsuhannia egy szűk kapun. Ennyi balesetforrás előbb-utóbb meghozza káros hatását járművünkre (eredményünkről nem is beszélve). Another "small" detail adds to the realism: the blinding effect of the cameras' blitz in the dead of night which is nice to watch in a replay or in the real life but very annoying when YOU're the driver battling for seconds. Oh, and you'll experience all these lighting effects from the inside of the car too, not just from the outside views.

Interface: Although Mobil 1 Rally can be played with the keyboard or a joystick, the optimum control device is clearly a steering wheel. My Microsoft Sidewinder Force Feedback Steering Wheel worked perfectly using all of the default settings; the force feedback effects are excellent. It is possible to change button settings as well as the dead zone.

In terms of navigating through and interpreting the game itself, I do wish the menu system were not exclusively keyboard-based, as this can be a real pain, and in many cases it seems to take too many key strokes to get to the menu you want. The play screen includes such data as driver and car information, a course map, a rev counter, and a progress bar, but conveniently all of these may be turned off if you wish.

Gameplay: The twisting tracks in Mobil 1 Rally are especially challenging due to the presence of unexpected obstacles such as logs, fences, and hay bales. You slide around a lot unless you really drive carefully. As you move through the racing environments, the sense of speed is conveyed very convincingly, and at times it is terrifying as you travel over narrow and dimly-lit roads. It almost never is possible to see a long way ahead, and because you do not go around the same track over and over again you cannot easily memorize the various challenges along the way. You have to listen very carefully for navigation assistance to your co-driver's pace notes to avoid going off the road. As in real-life, the four-wheel-drive cars are very different in performance than the front-wheel drive models.

Sound FX: The sounds of the engines in Mobil 1 Rally are fine, unique for each car, with high pitched revving noises. The voices of the announcer and co-drivers, real-life Rally co-pilots Derek Ringer and Claire Mole, are superb, authentic and not overdone; although it takes a while to get used to interpreting comments such as, "Left 5 into right 3 tightens," you gradually do get used to it. There is full and effective implementation here of the 3D hardware sound standards of A3D and EAX.

Intelligence & Difficulty: Unfortunately, there are no levels of difficulty, which is a major drawback. Novices may get frustrated and give up due to their initial poor performance. It is not speed that is the issue but rather the absolute precision required in your driving. Even veteran computer racing fans may find it difficult to finish in the top 20 needed to score Championship points. Determining the competitive quality of your computer-controlled competitors is much harder here than in most racers, as the artificial intelligence is difficult to evaluate because you are not usually in sight of these virtual foes. It does appear, however, that the regular simulation AI is far superior to the rather primitive implementation in arcade mode.

This is not the kind of racing title where you can just ignore the brakes; if you do so, you will slide off the roadways. It is also not the kind of offering where invisible walls on the road keep you going the correct way, as there are a ton of side paths available that are not part of the proper route at all. You learn to adjust to the special challenges present, but again some might be annoyed at how much they have to modify their typical racing style.

Overall: For rally racing lovers, Mobil 1 Rally Championship is the closest thing to perfection ever released. The realism and excellent graphics, sound effects, and physics make this a real winner for them. It cannot be overemphasized that the designers at Magnetic Fields have succeeded in virtually all of their objectives, and this is a satisfying and polished racing product even if it does not have the broadest mass appeal.
Üzenetek kezelése a fórumban >> Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Play! Fightman

Play! Skijump